Descriere
Pudra de yacon este un indulcitor natural, radacina plantei fiind deshidratata si facuta pudra. Planta de yacon creste si se cultiva in Muntii Anzi, in America de Sud.
BENEFICII ASUPRA SANATATII
Radacina de yacon este cea mai buna sursa alimentara de fructooligozaharide (40-50% din continut). Acestea sunt molecule de zahar legate intre ele in asa fel incat sistemul digestiv nu le recunoaste. Pentru ca cea mai mare parte a pudrei nu este digerata, are doar o treime din valoarea calorica a zaharului – aproximativ 133 calorii la 100 grame sau 20 calorii pentru o lingurita. Astfel, este o alternativa slab calorica a zaharului, foarte potrivita pentru dietele speciale ale diabeticilor.
Cand fructooligozaharidele ajung in intestinul gros hranesc bacteriile prietenoase din sistemul digestiv. Bacteriile bune din intestine sunt asociate cu un risc scazut de diabet, o imunitate imbunatatita, functionarea mai buna a creierului, etc. La digerarea fructooligozaharidelor de catre aceste bacterii, se produc acizi grasi cu lant scurt, care in studii de laborator au demonstrat un puternic efect anti-obezitate.
De asemenea, fructooligozaharidele reduc hormonul foamei, ghrelina, ajutand deci la reducerea poftei de mancare.
Datorita continutului mai mare de fibre alimentare, pudra de yacon ajuta persoanele care sufera de indigestie, tranzit intestinal neregulat, dureri intestinale si alte forme de disconfort digestiv.
Utilizarea regulata a pudrei de yacon scade colesterolul si regleaza nivelul zaharului din sange.
MOD DE ADMINISTRARE
Se poate folosi in tot felul de retete si preparate culinare, ca inlocuitor al zaharului. Se poate adauga in sucuri, deserturi, shake-uri, sosuri si topping-uri.
*Acest produs este organic si crud, fiind certificat de Soil Association UK.
Nu există recenzii până acum.