Nectar de Agave Organic Crud, 250 ml

19,60 lei

Lipsă stoc

Nectar de Agave Organic Crud, 250 ml

Stoc epuizat

SKU: 5060308822037 Categorie: Marca: .

Descriere

Nectarul de agave (siropul de agave) este un indulcitor natural, cu 25% mai dulce decat zaharul. Pentru o calitate superioara, nectarul se extrage din Agava Albastra (planta originara din Mexic), dar exista si sortimente mai ieftine extrase din alte specii de agave. Agavele sunt plante mari, suculente, cu frunze tepoase si groase. Cand agava a crescut 7-10 ani, frunzele plantei sunt taiate, lasand sa se vada inima plantei, numita ‘pina’. Cand este recoltata, ‘pina’ este asemanatoare cu un fruct de ananas gigant si poate cantari intre 20 si 70 kg. Pentru a face nectarul, se extrage seva din pina si se proceseaza la temperaturi sub 40 grade Celsius, acesta fiind considerat un aliment raw.

BENEFICII ASUPRA SANATATII

Metodele minime de procesare si temperaturile scazute de incalzire asigura prezenta vitaminelor si mineralelor, care nu se gasesc in alti indulcitori, procesati.

Continutul ridicat de fructoza din nectarul de agave ii permite sa se absoarba lent in corp, fiind diminuate simptomele asociate consumului de zahar. De asemenea, pentru ca este mai dulce decat zaharul alb, rafinat, nectarul de agave se poate folosi in cantitati mai mici.

Un aspect foarte important al nectarului de agave este indicele sau glicemic mic. Acest lucru inseamna ca nu creste semnificativ nivelul de zahar din sange si poate fi folosit de persoanele cu diabet sau care isi monitorizeaza atent consumul de carbohidrati. Indicele glicemic variaza de la persoana la persoana, in functie de cum fiecare metabolizeaza zaharul si de celelalte alimente consumate.

MOD DE ADMINISTRARE

Nectarul de agave se dizolva usor, iar gustul sau natural (comparabil cu gustul mierii sau al siropului de artar) il face usor de folosit la bauturi, sosuri, dressing-uri pentru salate, smoothies si deserturi. Nectarul de agave nu fermenteaza si se recomanda sa fie depozitat in incaperi ferite de lumina si caldura, refrigerarea fiind optionala.

*Acest produs este organic si crud, fiind certificat de Soil Association UK.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nectar De Agave Organic Crud, 250 Ml

Nectar de Agave Organic Crud, 250 ml

19,60 lei

Stoc epuizat