Descriere
Cu ajutorul acestui detergent am reinviat folosirea sapunului pentru spalarea hainelor. In comparatie cu detergentii sintetici, sapunul este mult mai bland cu pielea, materialele si mediul inconjurator. Se degradeaza mult mai usor decat multi detergenti si este mult mai putin toxic pentru animalele de apa. De asemenea, sapunul curata la fel de eficient ca si detergentii, cu conditia sa se foloseasca apa moale la temperaturi medii si mari. Produsul este concentrat si folosit dupa instructiuni este competitiv cu alti agenti de curatare.
Ingrediente: 50% sapun din plante*, 10-30% soda, 10-30% silicati, 5-10% acid poliaspargic, 2-5% citrati, 1-2% uleiuri esentiale din plante*. *=certificate organic / culturi salbatice.
Cantitate recomandata: 60 gr pentru 4.5 kg rufe cu murdarie medie.
Despre cateva ingrediente: Sare din poliaspargina Acidul aspartic si aspargina sunt doi aminoacizi neesentiali, cu rol important in eliminarea substantelor azotate rezultate din catabolism (proprietate antiazotemica), indeosebi a amoniacului. Cele doua substante actioneaza in tandem. in mod natural, cei doi aminoacizi se gasesc in structura unor proteine complexe, cum ar fi cazeina din lapte, care contine mai mult de 8% acid aspartic + aspargina. Acidul aspartic si aspargina, se mai gasesc in mod natural, in mierea de albine, in polen, fructe de mare, pesti, alge, frunze de dud, teci de fasole, spanac, urzica, cicoare. Actioneaza in detergent pentru dedurizarea apei si ajuta la indepartarea murdariei. Citrat Sare a acidului citric. Silicat Sare a acidului silicic, care intra in compozitia unui mare numar de minerale. Actioneaza pentru pastrarea albului rufelor albe, si impotriva corodarii.
Biodegradabilitate: Sapunul fabricat din uleiuri vegetale are o trasatura iesita din comun in comparatie cu toate celelate substante active de spalare, mai exact se combina imediat dupa folosire cu calciul mereu prezent in apa menajera pentru a forma sapun de calciu si prin urmare se autoneutralizeaza prin efectul sau asupra organismelor vii.(degradare primara). Sapunul de calciu este apoi degradat 100% de microorganisme in dioxid de carbon si apa (degradare secundara). Carbonatul de sodiu si Silicatii sunt substante minerale care nu au nevoie sa se degradeze mai departe in natura. Sapunul este clasificat ca rapid biodegradabil conform instructiunilor OECD.
Prezentare:5 Kg