Descriere
Ingrediente:
amidon de porumb*, cultura starter. *provin din agricultura ecologica
Cu fermentul pentru copt puteti coace fără drojdie painea dumneavoastră vegana şi veţi obtine astfel un gust natural, fin, dar si aromat.
Mod de preparare : 1 plic de ferment pentru copt Biovegan, 550 g faina integrala, 1 lingurita sare de mare, 500 ml apa calduta.
Recomandare: cel mai bine se potriveşte făina de grau sau cea de alac (nu folosiţi secara).
1. Intr-un recipient mai inalt si ingust puneţi 350 ml apa calduta si turnati continutul unui plic în timp ce amestecati cu telul. Apoi adăugati cu o lingura de lemn (nu din metal) 300 g faina integrala si amestecaţi bine, iar la urma presarati putina faina integrala deasupra. Acoperiţi bine recipientul si înveliti-l cu prosoape într-o punga de plastic (efect termic), iar apoi asezati-l într-un loc constant de cald la o temperatură de 30 – 35 °C timp de aprox. 12 ore.
2. Adaugati inca 150 ml apa calduta in compozitie, apoi amestecaţi 150 g faina integrala si presarati iar faina si deasupra. Acoperiţi din nou, împachetaţi bine si lasati compoziţia într-un loc cald (30 – 35 °C) timp de aprox. 5 -8 ore.
Aluatul ar trebuie sa creasca acum cu jumatate mai mult din volumul sau.
3. În continuare adaugati 100 g faina integrala si o linurita de sare de mare şi amestecati bine, apoi asezati compoziţia intr-o tava unsa în prealabil si tapetata cu faina. Acoperiţi din nou, împachetaţi bine si lasaţi la dospit într-un loc cu temperatură constanta (30 – 35 °C) timp de 2 ore.
4. Apoi puneti painea în cuptorul preincalzit la 180° C si lasati-o 60 minute la copt.
5. Rasturnaţi painea din forma pe un gratar pentru a se răci. Este importanta respectarea strictă a instrucţiunilor referitoare la timp şi temperatură.
Sfatul lui Käthe:
In faza a 3-a adaugati niste seminţe de floarea soarelui si/sau de dovleac, sau condimente pentru paine.
Valori nutritive:
Nu există recenzii până acum.