Descriere
Boabele de cacao vin din Peru si sunt din soiul Creole, o varietate antica, nehibrida – unul dintre cele mai rare si mai scumpe soiuri, apreciat pentru aroma sa foarte complexa. Numai un procent mic din productia mondiala de cacao vine de la arborii Creole, pentru ca sunt sensibili si produc putin.
Boabele de cacao nu au continut de zahar, insa sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitaminele B, C si E. Continutul foarte ridicat de magneziu din boabele de cacao maresc puterea muschiului cardiac, descresc coagularea sangelui, regularizeaza tensiunea arteriala si reduce formarea cheagurilor de sange si aparitia atacurilor cerebrale. Magneziul ridica nivelul de alcalinitate din corp, ceea ce ajuta la detoxifiere.
Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.
Triptofanul este un aminoacid antidepresiv si joaca un rol important in productia de serotonina, un neurotransmitator anti-stres care reduce anxietatea si ne sporeste rezistenta la stres. De asemenea, studiile medicale au indicat ca serotonina combate ejacularea prematura la barbati.
PEA este un element chimic care creste secretia de adrenalina. Este cunoscut sub numele de substanta “dragostei” pentru ca este produsa de creier atunci cand suntem indragostiti. Joaca un rol important in cresterea puterii de concentrare, a starii de constiinta si creeaza o viziunea pozitiva asupra vietii ceea ce face din cacao raspunsul naturii la… Prozac!
Anandamida este cunoscuta sub numele de hormonul fericirii, pentru ca el este secretat de creier atunci cand ne simtim excelent. Iar boabele de cacao sunt singura sursa naturala descoperita de anandamida.
Dopamina este un regularizator al starii de bine, care ajuta atunci cand vrem sa reducem portiile de mancare si sa invingem comportamentele compulsive.
Dintre toate felurile de hrana naturala din cate exista, boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, relevati in studii medicale ca fiind foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.
Nu există recenzii până acum.