Apa de Melisa BIO (melissa officinalis) Mayam, 100 ml

Apa de Melisa BIO (melissa officinalis) Mayam, 100 ml

Apa de melisa sau roiniţă este un hidrolat cu efect antiage potrivit în special pentru tenurile mature. Este calmant, antiinflamator, netezeşte pielea. Recomandată şi pentru tenurile uscate, piele iritată. EXPIRA LA 31.03.2017

Mai multe detalii

Pret redus!
9,45 RON cu TVA

10,50 RON cu TVA

(pret redus cu 10 %)

EL-M-1242

Producator
Mayam

Cos  

(gol)
INCI

melissa officinalis flower/leaf water*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

 

Apa de melisa, denumită şi apă de roiniţă (sau impropriu lămâiţă), este obţinută prin distilarea părţilor aeriene ale plantei originare din Asia Mică dar care azi este răspândită în Europa, inclusiv în România în sud şi vest. Melisa este o plantă aromatică utilizată pe larg în medicina naturistă şi în alimentaţie.

Denumirea plantei provine din limba greacă, unde "melissa" înseamnă albină, deoarece albinele foloseau nectarul acesteia pentru producţia de miere. Chiar şi la noi planta se mai numeşte "iarba stupului". Planta are o aromă plăcută, dulceagă, proaspătă, uşor citrică.

În cosmetică apa de melisa este interesantă pentru acţiunea de calmare a pielii deranjate sau sensibile, pentru acţiunea antioxidantă şi tonică asupra pielii mature sau ridate. Nu este de neglijat nici parfumul pe care-l conferă compoziţiilor în care este inclusă ca ingredient.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu abur a părţilor aeriene (frunze, flori)

Zona geografică de provenienţă: Franţa

CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

PREZENTARE: lichid incolor, miros caracteristic ierbos uşor citronat
Produs biologic pur, fără conservanţi

pH: 4.5-5

 

 

Proprietăţi

  • antiage
  • antirid preventiv şi curativ
  • calmant, antiinflamator
  • netezeşte pielea
  • tonifiant cutanat
  • reparator, uşor cicatrizant

Recomandări

  • piele matură, lipsită de tonus
  • piele sensibilă, iritată, cu eczeme
  • erupţii cutanare, eriteme
  • compoziţii antirid
  • compoziţii calmante şi reparatoare
  • îngrijirea pielii uscate, fragile sau reactive
  • nediluată, direct pe piele prin pulverizare sau cu o dischetă
  • aplicată ca atare sau combinată cu alte ape florale pe ten, gât, decolteu
  • ca ingredient în cremele pentru îngrijirea tenului matur, ridat
  • ca ingredient în cremele şi loţiunile antirid preventiv sau curativ
  • poate fi adăugată la compoziții cosmetice în loc de apă sau în combinație cu alte ape florale la faza apoasă
  • încorporată într-o mască facială calmantă sau antiinflamatoare
  • ca ingredient în compoziţii pentru îngrijirea pielii cu erupţii sau afectate de eczeme
  • ca ingredient în compoziţii de repararea pielii după expunerea la soare
  • ca ingredient în creme pentru calmarea iritaţiilor la copii, cremă de scutece

  • cu apă de muşeţel pentru pielea iritată sau sensibilă a copiilor
  • cu aloe vera şi alantoină pentru compoziţii calmante şi regenerante
  • cu apă de albăstrele în caz de conjunctivită sub formă de comprese
  • cu ulei de gălbenele, bisabolol şi ulei esenţial de lavandă combinate într-o cremă pentru piele iritată, eczeme, răni superficiale
  • cu aloe vera după expunerea la soare
  • alături de extract de ceai verde şi acid hialuronic pentru creme antiage

Păstrare:

  • ferit de lumină şi căldură, preferabil la frigider. După deschidere recomandăm utilizarea în 60 de zile

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • precauţii: nu este cazul
  • uz extern!

Nu exista comentarii de la clienti momentan.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: