Ulei de Masline BIO, presat la rece, 100 ml Mayam

Ulei de Masline BIO, presat la rece, 100 ml Mayam

Nutritiv, hidratant si emolient, cicatrizant, cu remarcabile calitati antioxidante, calmante si protectoare impotriva efectelor nocive ale mediului extern. 

Mai multe detalii


13,50 RON cu TVA

EL-M-1061

Producator
Mayam

Cos  

(gol)
Ingrediente

Ulei de măsline (olea europaea fruit oil) organic

Măslinul este un arbore originar din Siria foarte răspândit în Spania, Grecia continentală şi în arhipelagul elen. Este considerat "arborele veşnic roditor", având o longevitate extraordină, cu o mare putere de regenerare, şi dă mereu rădăcini şi lăstari noi. 

Poate ajunge până la maximum 10-15 metri înălţime. Tulpina este netedă şi lucioasă, dar la maturitate devine noduroasă şi contorsionată.

Frunzele sunt înguste, cu vârfurile ascuţite şi destul de dure la atingere, de culoare verde-cenuşiu. Florile apar spre sfârşitul toamnei, sunt albe şi mici, şi nu apar pe ramurile mai tinere de un an. Fructele sunt nişte drupe colorate de un verde specific şi au nevoie de mai bine de 7-8 luni pentru a se forma şi coace.  

Există în jur de 20 de specii de măslini, olea europaea - măslinul european - este cea mai cunoscută specie fiind apreciată încă din antichitate. 

Obţinut prin presare la rece din pulpă şi nu din sâmburi, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bogate uleiuri în acid oleic. Nutritiv, hidratant şi emolient, uleiul de măsline de regăseşte în compoziţia săpunurilor de Alep şi de Marsilia. Excelent cicatrizant, are o concentraţie semnificativă de ingrediente nesaponificabile (1 - 2 %) care îi oferă calităţi antioxidante, calmante şi protectoare împotriva efectelor nocive ale mediului extern.

Metoda de obtinere: presare la rece din pulpa măslinei

Zona geografică de provenienţă: Spania

Prezentare: lichid uleios fluid, culoare galben auriu verzui, miros caracteristic

Componenţi principali: acizi graşi esenţiali poli-nesaturaţi, acid linoleic (omega-6) acizi graşi mono-nesaturaţi acid oleic (omega-9), acizi graşi saturaţi acid palmitic, acid stearic, antioxidanţi, compuşi fenolici, fitosteroli, squalane, vitamine E, clorofilă

 

Proprietăţi

  • antioxidant, protejează împotriva acţiunii nefaste a radicalilor liberi şi previne efectele îmbătrânirii
  • emolient şi nutritiv, hrăneşte pielea în profunzime şi echilibrează sistemul natural de hidratare al pielii
  • calmant, înlătură roşeaţa şi iritaţiile
  • foarte blând, este perfect tolerat şi de pielea cea mai sensibilă 
  • protejează culoarea părului şi conferă strălucire
  • hrăneşte şi vitalizează părul
  • hidratează scalpul
  • întăreşte părul şi unghiile

Recomandări

  • piele iritată, piele cu fisuri, crăpături, diverse deranjamente
  • buze şi mâini
  • piele uscată
  • piele sensibilă, piele reactivă (eczeme, psoriasis)
  • pielea bebeluşilor
  • piele matură şi uscată
  • păr tern, mat
  • unghii casante şi moi
  • scalp iritat

  • tratamente reparatoare - creme pentru mâini, ten sau corp
  • uleiuri de baie, de masaj - pur sau în amestec cu uleiuri esenţiale
  • realizarea de săpunuri
  • alifii pentru fesele bebeluşilor
  • balsamuri de buze protectoare şi reparatoare
  • geluri de duş ultra-hrănitoare
  • măşti pentru scalp iritat
  • tratamente capilare pentru strălucire
  • uleiuri pentru unghii şi cuticule
  • ca atare sau în amestec cu diverse ingrediente cosmetice în creme de zi sau de noapte
  • ca ingredient la fază grasă în prepararea cremelor hrănitoare pentru corp şi ten
  • ca atare se aplică pe păr insistând pe vârfuri. Se masează şi scalpul apoi se înveleşte într-un prosop cald, lăsând dacă este posibil toată noaptea să acţioneze, după care se şamponează
  • ca atare sau în amestec cu uleiuri esenţiale în apa de baie

  • cu ulei esenţial de lavandă şi cistus pentru cicatrizare
  • cu unt de shea şi ulei esenţial de chiparos pentru hrănirea scalpului
  • cu ulei esenţial de lămâie verde pentru unghii şi cuticule
  • cu ulei esenţial de geraniu pentru ulei demachiant
  • cu gel de aloe vera pentru repararea pielii după arsuri sau alte răni
  • cu ulei de rosa mosqueta şi ulei esenţial de rozmarin pentru tonifierea pielii
  • cu ulei de jojoba şi ulei esenţial de tea tree pentru masajul scalpului

Păstrare:

  • fiind un ulei puţin oxidativ, se păstrează până la 6 luni de la deschidere într-un loc răcoros, în recipient închis, ferit de aer şi lumină, sub 35°C. Păstrat la frigider perioada se prelungeşte până la 12 luni

Date de siguranţă:

  • non toxic, non iritant, non sensibilizant
  • uz extern!



Nu exista comentarii de la clienti momentan.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si: